Image Alt

Departments

MUSIC

Muziek is iets wat ons allemaal raakt. Het is de creatieve sector waarbij je emoties misschien wel het snelste geraakt worden. Bij Goldfished Music willen we een fundatie neerzetten voor creatieve en innovatieve ontwikkelingen binnen de muziekindustrie. Hierin ligt de focus op vooruitstrevende muzikanten, vernieuwende DJ’s en open-minded fans. Wat ons betreft verdienen deze nieuwe ontwikkelingen meer aandacht en ruimte in het Nederlandse muzikale landschap. Het tijdperk van labels en mainstream radiostations is wat ons betreft voorbij. Bij Goldfished Music ligt de focus namelijk op het nieuwe muzikale tijdperk.

FOOD

Wanneer je in het buitenland bent, met mensen uit het buitenland spreekt of alleen
al door een Nederlandse supermarkt loopt wordt het gauw duidelijk: de Nederlandse
voedselcultuur is niet zo rijk als hij zou kunnen zijn. Ons doel is dan ook om deze cultuur een boost te geven; door mensen hun smaak te helpen ontwikkelen en hun standaard voor goed eten een latje hoger te leggen. Eten brengt mensen samen; samen koken, samen proeven en samen experimenteren. Het plezier van deze activiteiten is hetgeen wat Goldfished Food wilt uitstralen.

GEEKNESS

Waar in het verleden de term ‘Geek’ werd gezien als een belediging, wordt het tegenwoordig door Geeks zelf met trots gedragen. Geeks zijn creatief, gepassioneerd en trots op de community waar zij deel van uitmaken. Hou je van o.a. videogames, comics, bordspellen, films & series, mange, anime of cosplayen? De tijd om je er voor te schamen is lang voorbij, just say it loud and say it proud. Ons doel is om geeks van al deze communities te verbinden, zowel offline als online, om zo meer mainstream aandacht te trekken voor de Geek cultuur.

KNOWLEDGE

Het leven is voor iedereen een zoektocht naar antwoorden en levenslessen om de wereld beter te begrijpen. Bij Goldfished Knowledge geloven we in het delen van kennis, verhalen en ervaringen om inspiratie en zelfbewustzijn te stimuleren. We zien de wereld steeds sneller evolueren met o.a. ontwikkelingen in het politieke, technologische en duurzame landschap. Dit vraagt om een mindset die mee kan gaan met de huidige tijdsgeest. Samen kunnen we er voor zorgen dat we als community over de juiste kennis en gedachtegoed beschikken om de wereld beter te kunnen navigeren.

ART

Wanneer het bij Goldfished gaat over kunst, kijken we vooral naar de hedendaagse kunstsector en alles wat zich daarin afspeelt. Vanuit Goldfished Art streven we er naar om de verhalen en visies van kunstenaars te delen met een groter publiek. Hierin focussen we op een variatie van concepten, materialen, onderwerpen en methodes. Kunst laat ons de wereld van morgen zien er vormt na onze mening de basis voor de ontwikkeling van alle andere creatieve sectoren.

FASHION & IDENTITY

Fashion is een onderdeel van onze identiteit en laat zien wie we zijn en waar we voor staan. Bij Goldfished Fashion & Identity vinden we het belangrijk dat iedereen zichzelf durft te zijn en dat ook durft te uiten. Je appearance kan visueel laten zien hoe jij je identiteit koppelt aan je gender, etniciteit, sociale klasse, sexuality, leeftijd, persoonlijke interesses, esthetiek en politieke voorkeur. Bij Goldfished streven wij er naar om mensen te helpen met het achterhalen van hun identiteit en hoe ze dit kunnen uiten.

DESIGN & INNOVATION

Bij design draait het niet alleen om het uiteindelijke product, maar ook de route daar naartoe. Nieuw gedachtegoed brengt ons in een zoektocht naar antwoorden voor oplossingen van verschillende problematiek. Bij verschillende design aspecten speelt onderzoek en experimenteren een grote rol. Designers zijn de nieuwe wetenschappers die problematiek aanpakken door kennis en creativiteit te combineren. Ze kijken naar hetgeen wat er al is en denken vervolgens: wat kunnen we ermee? En wat kunnen we nog toevoegen? Ze duiken de diepte in om te komen tot nieuwe ontwikkelingen. Bij Goldfished Design & Innovation streven we er naar om het gedachtegoed van deze designers met een breder publiek te delen.